Search found 12 matches

by Toronto_Looper
Thu Sep 08, 2011 10:20 am
Forum: Ableton Live
Topic: 3 questions...
Replies: 5
Views: 18820

Re: 3 questions...

Hi,

I'm just seeing this, although I also posted a new topic in regards to this last night.

I'm also having issues with pitch/stretch - as in they don't function at all.

Cheers!
by Toronto_Looper
Thu Sep 08, 2011 12:28 am
Forum: Ableton Live
Topic: Stretch / Pitch Not Working
Replies: 0
Views: 9774

Stretch / Pitch Not Working

Hello Jesse & SL users, I've just (finally) made the switch to Ableton from Logic. For the most part it's being an easy transition, and I find SL really responds much cleaner within Ableton as an AU than it did within Logic. My issue is that neither pitch nor stretch are functioning at all. Both sli...
by Toronto_Looper
Tue Jun 22, 2010 5:24 pm
Forum: Music made with SL
Topic: Acoustic Piano Looping Improv
Replies: 2
Views: 12705

Re: Acoustic Piano Looping Improv

Hi M 先生,

I'm using a Korg Nano Kontrol to control SooperLooper. They make 3 "nano" controllers: 1 with pads and an x/y controller, 1 with a buttons setup like a mini musical keyboard, and 1 with knobs, buttons and sliders (the one I use in the video)

Thanks for your comments!
by Toronto_Looper
Mon Jun 21, 2010 4:35 pm
Forum: Music made with SL
Topic: Acoustic Piano Looping Improv
Replies: 2
Views: 12705

Acoustic Piano Looping Improv

Greetings! I've been working on doing live improvisations with acoustic pianos recently, using SL of course. This is once such improvsation:

http://www.vimeo.com/12670282

Comments welcome :D
Cheers.
by Toronto_Looper
Wed Nov 11, 2009 10:57 pm
Forum: Logic
Topic: Logic 9 not validating AU
Replies: 19
Views: 62564

Re: Logic 9 not validating AU

Thanks again Jesse. I'm now beginning to get very good results. I have got it to work as well as I would like in one live project file. In another live project file, with the same buffer settings in Logic, I am finding that I have to adjust the latency settings in SL to get proper timing. I'm not su...
by Toronto_Looper
Tue Nov 10, 2009 11:20 pm
Forum: Logic
Topic: Logic 9 not validating AU
Replies: 19
Views: 62564

Re: Logic 9 not validating AU

Gotcha. No, it doesn't reset to 1:1:1 at song breaks. I have figured a way to make it work. I have to ensure that I never change tempos with loops loaded into SL (playing or not). It does not match tempo changes whatsoever. Is this something it should do? I would like it to - as I could get really i...
by Toronto_Looper
Tue Nov 10, 2009 5:48 pm
Forum: Logic
Topic: Logic 9 not validating AU
Replies: 19
Views: 62564

Re: Logic 9 not validating AU

The more I experiment, I am finding that the majority of my problems occur when I have different tempos in one project. SL will play and react fairly well during the first song. If I even move the playhead to a different song/tempo while the project is stopped and SL has no loops loaded, SL begins t...
by Toronto_Looper
Tue Nov 10, 2009 3:28 pm
Forum: Logic
Topic: Logic 9 not validating AU
Replies: 19
Views: 62564

Re: Logic 9 not validating AU

Thanks for the reply Jesse. My loops are stereo - there are two panners. I am using Logic to play preprogrammed beats, send a click to my drummer, and send midi clock and occasionally commands to my guitarists Repeater, and my Repeater, which I'd like to exchange for SooperLooper. I have a Logic Por...
by Toronto_Looper
Thu Nov 05, 2009 10:32 am
Forum: Logic
Topic: Logic 9 not validating AU
Replies: 19
Views: 62564

Re: Logic 9 not validating AU

Thanks Ghostly - I'll try unchecking the Main In box and keep experimenting :)
by Toronto_Looper
Wed Nov 04, 2009 1:49 pm
Forum: Logic
Topic: Logic 9 not validating AU
Replies: 19
Views: 62564

Re: Logic 9 not validating AU

errr... still having a validation problem with that one too. *** - was able to get it to validate afterall :D Perhaps I could ask a few other questions while I'm at it? I'm trying to use SL instead of my electrix repeater - which is noisy, relatively lo-fi and I'd like to cut down on the amount of h...
by Toronto_Looper
Wed Nov 04, 2009 1:03 pm
Forum: Logic
Topic: Logic 9 not validating AU
Replies: 19
Views: 62564

Re: Logic 9 not validating AU

Ah! Sweetness! Thank-you for your hard work Jesse.
by Toronto_Looper
Tue Nov 03, 2009 9:07 pm
Forum: Logic
Topic: Logic 9 not validating AU
Replies: 19
Views: 62564

Logic 9 not validating AU

My logic 9 is being very finicky about the SL AU. It won't validate the plugin on start up. When I run the program anyway I have success using SL inside Logic the FIRST time. Any subsequent opening of Logic and attempt to use SL fails. Odd, yes?