Search found 28 matches

by FearlessFreep
Sun Mar 22, 2009 4:41 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: Sync to host temp?
Replies: 6
Views: 17102

Re: Sync to host temp?

If I just set sync I notice that after awhile there is still some drift but I'm suspecting that the EXS24 Sampler is not really designed to be a "Sample Looper" so to speak so it's own accuracy on re-triggering the sample is not really sync'ed or tied to anything, so it drifts on it's own (it's not ...
by FearlessFreep
Sat Mar 21, 2009 11:00 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: Sync to host temp?
Replies: 6
Views: 17102

Re: Sync to host temp?

Ergh apparently MainStage doesn't send MIDI clock messages (although it does send tempo), which is why, I guess, setting Sync To:Jack/Host and then 'play sync' doesn't work...
by FearlessFreep
Sat Mar 21, 2009 7:45 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: Sync to host temp?
Replies: 6
Views: 17102

Re: Sync to host temp?

OK, this is sorta working but it's pretty touchy still and tends to drift on long playing runs (ie...same loop playing for extended length of time)

I tried setting "play sync" on the loop but all I get from it is a high pitched squeal.
by FearlessFreep
Sat Mar 21, 2009 6:51 pm
Forum: Miscellaneous
Topic: Volume drop
Replies: 1
Views: 8976

Re: Volume drop

Disregard. I had that channel volume set to 0 db so I was hearing the bus volume through SL and the channel volume through MS, until I stopped playing and only the loop came thought
by FearlessFreep
Sat Mar 21, 2009 6:45 pm
Forum: MIDI Setup
Topic: SL with pedalboard (osx, logic)
Replies: 4
Views: 16547

Re: SL with pedalboard (osx, logic)

I just have a pipe that goes from Midi In straight to SooperLooperAU_in.
I didn't think of that. I'm using MIDI PatchBay for the same thing but MidiPipe for something else..hmmm...
by FearlessFreep
Sat Mar 21, 2009 6:24 pm
Forum: Miscellaneous
Topic: Volume drop
Replies: 1
Views: 8976

Volume drop

Not sure where to put this. My loop seems to be dropping in volume (not fading, just the playback is quieter than the original signal.

I have all the input/output/etc gains at 0 db and the feedback at 100%. not sure where else to lok (this is a recent issue so I don't think it's a bug)
by FearlessFreep
Sat Mar 21, 2009 6:19 pm
Forum: Miscellaneous
Topic: Is sooperlooper the most important program on your rig?
Replies: 3
Views: 15062

Re: Is sooperlooper the most important program on your rig?

I wouldn't say it's the 'most important' but it is an integral part. Old bass rig: Bass into Limiter/Enhancer peddle To Volume pedel To Aguilar premp. To Digitech JamMan Loop pedal to Behringer mixer To Power amp. On the side I had a Lexicon reverb unit in the Aguilar effects loop and an old ART con...
by FearlessFreep
Sun Mar 15, 2009 3:06 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: Multiple Loops vs Overdub?
Replies: 1
Views: 8587

Multiple Loops vs Overdub?

Is there a reason ti use multiple loops at one time that are synced? Is there an advantage of that over just using one loop and using "overdub"??
by FearlessFreep
Sun Mar 15, 2009 3:05 pm
Forum: MainStage
Topic: Frustrations..
Replies: 8
Views: 23699

Re: Frustrations..

I just wanted to suggest eliminating all the extra apps you have (jack etc)...
I'm not suing Jack as I'm using SL as an AU plugin. Other than that, I need everything I'm using.


However I got it all working fine so no problems
by FearlessFreep
Fri Feb 06, 2009 1:25 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: If you would be kind enough to answer some questions...
Replies: 3
Views: 14746

Re: If you would be kind enough to answer some questions...

Have any long time users out there got a hardware pedal that they never use because their software set up is easy, quick and intuitive to use Yes. I used a Boss RC-20 for years and then a Digitech JamMan. I'm now using SooperLooper exclusively because the sound is cleaner and it has more flexibility
by FearlessFreep
Sun Jan 25, 2009 2:17 pm
Forum: Music made with SL
Topic: Live gig this weekend
Replies: 0
Views: 8902

Live gig this weekend

Here's a few clips of a gig last weekend using SooperLooper (and Mainstage). I play solo six string bass Autumn Leaves - http://www.youtube.com/watch?v=RlJPABvIrVs Thomas On The Moon - http://www.youtube.com/watch?v=clLc4Vyg8NE Rock Of My Salvation - http://www.youtube.com/watch?v=ZYXm5kJ0X3o The vi...
by FearlessFreep
Sat Jan 17, 2009 10:52 am
Forum: Bug Reports
Topic: Loop1 is louder than the rest
Replies: 7
Views: 18693

Re: Loop1 is louder than the rest

Yes, Sam, that did the trick. I also have to be careful I realized when starting up that I remember to select a loop. If no loop is selected than when I hit 'record', all loops will record and then loop back and that *is* louder. This is because I have my binding set to record on 'Selected'. I suppo...
by FearlessFreep
Thu Jan 15, 2009 12:52 am
Forum: Bug Reports
Topic: Loop1 is louder than the rest
Replies: 7
Views: 18693

Re: Loop1 is louder than the rest

I can report the same results. Loop 1 seems to record louder than the rest. I noticed this tonight when pre-looping some parts for a live show. I recorded using loop 1, loop 2 and loop 3, and the wav file (and general playback even before saving) was louder on loop 1 then the other two. So I just re...
by FearlessFreep
Tue Jan 13, 2009 4:10 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: Sync to host temp?
Replies: 6
Views: 17102

Re: Sync to host temp?

Great Jesse, thanks. I'll try that out tonight
by FearlessFreep
Tue Jan 13, 2009 1:22 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: Sync to host temp?
Replies: 6
Views: 17102

Sync to host temp?

Is there a setting I can that will sync, or probably quantize, a loop to the tempo coming from the host? Here's the scenario. I have my temp established for a song I play and a sample that plays back a four bar piece of the song when I trigger it. However, as I'm jamming along to this I'm trying to ...
by FearlessFreep
Tue Jan 13, 2009 12:56 pm
Forum: MainStage
Topic: Frustrations..
Replies: 8
Views: 23699

Re: Frustrations..

"You have discovered Mainstage trying to be too smart"

Yeah, I figured it may actually be a MS->Au plugin interaction issue than something in SL itself.

I'm working around it by just sending all my signals through Bus1
by FearlessFreep
Sun Jan 11, 2009 8:24 pm
Forum: MainStage
Topic: Frustrations..
Replies: 8
Views: 23699

Re: Frustrations..

Gah I think I *finally* figured it out, and it's a rather weird combination OK, I have three channel strips, To have volume set to -inf and I uses the Bus 1 Level to send signal to SL (on Bus 1, based on Sam's video). Those two are for settings I loop. I then use various widgets in Mainstage to mani...
by FearlessFreep
Sun Jan 11, 2009 7:47 pm
Forum: MainStage
Topic: Frustrations..
Replies: 8
Views: 23699

Frustrations..

I'm having some serious problems running SL as an AU on a Bus in Mainstage. It seems like sometimes I will do something, hit a controller pedal or something, and SL will just decide to stop listening to MIDI. Last time I I hit the pedal I had bound for "pause" and the loop paused, but after that, no...
by FearlessFreep
Sat Jan 10, 2009 4:31 pm
Forum: Feature Requests
Topic: Load File from trigger
Replies: 1
Views: 8784

Re: Load File from trigger

Hmm...never mind...I think I can do this just by saving a session with the audio so that when I load my session I get my pre-recorded loops and then can trigger them as needed...I *think*. It seems to be working n theory but I'm not sure about some of the way loops sync together
by FearlessFreep
Sat Jan 10, 2009 4:07 pm
Forum: News
Topic: Version 1.6.13 released - oops
Replies: 7
Views: 35972

Re: Version 1.6.13 released - oops

This issue was *also* solved for me by deleting the SooperLooper.app and reinstalling it and being sure to put the AU component into ~/Library/Audio/...

I'm not quite sure which step was needed but I rather suspect it was the Au component install that sorted out my issues
by FearlessFreep
Sat Jan 10, 2009 3:56 pm
Forum: Feature Requests
Topic: Load File from trigger
Replies: 1
Views: 8784

Load File from trigger

OK, when playing live it'd be cool if I could load a predetermined file. For example, maybe the cmd would be load_file_1 and I would bind that to trigger off some controller message and then have an input box (typical filename input/browse type widget) where I could fill in what 'file 1'really is. S...
by FearlessFreep
Sat Jan 10, 2009 3:42 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: Load a loop without playing immediately?
Replies: 4
Views: 12475

Re: Load a loop without playing immediately?

OK, disregard. On a hunch I deleted SooperLooper.app from my Applications folder and reopened the dmg to copy it (the app) to applications and *also* made sure to copy the AU component to ~/Library...etc..etc.. which I had not done before, and now it's working fine. Thanks as this is a very useful f...
by FearlessFreep
Sat Jan 10, 2009 3:24 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: Load a loop without playing immediately?
Replies: 4
Views: 12475

Re: Load a loop without playing immediately?

I'm using 1.6.13. I was using 1.6.11 when I first posted but then I saw your upgrade notes and thought "hey, that'll be cool" so I upgraded last night and I'm trying it again but it's still doing the same thing, it plays as soon as I load
by FearlessFreep
Fri Jan 09, 2009 8:58 pm
Forum: Looping Techniques
Topic: Load a loop without playing immediately?
Replies: 4
Views: 12475

Re: Load a loop without playing immediately?

OK, I figured out I can do this by clicking "mute", loading the file, and then clicking "trig".

Yes, the file still plays immediately, but the 'mute' holds and then 'trig' restarts the loop from the start (turning of 'mute')

So not quite the same feature, but the same result
by FearlessFreep
Fri Jan 09, 2009 8:46 pm
Forum: News
Topic: Version 1.6.13 released - oops
Replies: 7
Views: 35972

Re: Version 1.6.13 released - oops

For a MIDI binding you have to go the preferences, MIDI bindings, select [cmd] record_or_overdub from the dropdown, set the loop # (or selected, or all) then enter your midi event or click the learn button and send it. Then hit the Add New. That works fine. The problem is that I get no response the...